Ароматерапия

Ароматерапия - какво представлява?

Ние хората сме наградени със сетива, които ни помагат да оцеляваме във всякакви ситуации. Важна част от нашата сетивност е обонянието, което може да се превърне както в награда, така и в наказание, когато заобикалящите ни миризми не са никак приятни. Обонянието има друго изключително важно свойство – то може да предизвика у нас както неприятни, така и много приятни емоции.

Някои миризми могат да въздействат на нервната ни система по определен начин, предизвиквайки прозводството на специални химични субстанции, познати като хормони на щастието. Всяка ароматерапия залага именно на това – чрез определени миризми да накара нашия мозък да произвежда Допамин, Енкефалин и Ендорфини, така че да се почувстваме ведри, спокойни и щастливи, дори в най-напрегнатия делничен ден.

Как да се възползваме максимално от нея?

За щастие не е нужно да посещаваме спа център или да превръщаме дома си в такъв, за да се насладим на специални екзотични ухания, които да ни създадат ведро и позитивно настроение. Ароматерапията може да ни съпътства през целия ден, без да е нужно да отделяме огромни средства или време за подготовка на специалните ритуали. Ние можем да я накараме да дойде при нас, когато ние не можем да отидем при нея.

Bomb.bg води уханията при вас

В онлайн магазина на bomb.bg ще откриете всичко необходимо, за да си подарите перфектна арома терапия навсякъде и по всяко време. Ние сме подбрали за вас отлични продукти, които ще ви запленят със своите нежни, екзотични и дълготрайни ухания, така че да заличите напълно всички неприятни миризми от ежедневието и да се пренесете в един по-красив и спокоен свят.

В тази категория ще откриете:

 • Свещи в стъклени чаши;
 • Свещи в метални кутии;
 • Дифузьори;
 • Свещи Плодов чай;
 • Сметанови свещи.
 • Литъл Хоти;
 • Ароматизатори за кола;

Всяка подкатегория представлява уникална колекция от чудодейни продукти, с които домът ви, офисът или колата ще се превърнат в сигурно убежище от ежедневния стрес. Изберете подходящия продукт за вашите нужди и най-вече екстрактът, който ви допада най-много, за да се насладите на вселена, изпълнена с приятни емоции.

Приложение на нашите ароматни продукти

Bomb Cosmetics ви предлага разнообразие от ароматизиращи продукти, създадени с много любов и внимание към детайла. Разработени от опитни парфюмеристи, всички артикули от тази категория съчетават в себе си свежест, чувственост и дълготрайност, така че да се наслаждавате на пълноценна ароматерапия, независимо кой конкретен продукт сте избрали и какъв е неговият принцип на употреба.

Ние ви предлагаме няколко начина за употреба на нашите свежи ухания, като оставяме на вас правото да добавяте и други приложения, които сме пропуснали да ви посочим. Експериментирайте с нашите специално разработени есенции, за да си създадете настроението, от което имате нужда в момента. Ето и нашите препоръки:

В банята

Банята е не просто санитарно помещение, в което почистваме своето тяло от ежедневните замърсявания. Тя е отлично място за арома терапия, в което можем да почистим също толкова ефективно и своята психика от стреса и ежедневното напрежение. Най-добрият метод за отмора и презареждане на батериите си остава топлата уханна вана, но дори да не разполагаме с такава, това не е повод да се лишим от нещо толкова приятно и полезно.

В банята често се усещат неприятни миризми. Влагата в този тип помещения често е източник на сериозни проблеми. Освен образувалата се по стените плесен, в банята понякога се усеща и миризма, отделяна от канализацията, която може да развали дори най-ведрото настроение. За щастие това може да се избегне с лекота, благодарение на нашите чудесни продукти.

В кухнята

Кухнята е мястото, където често се наслояват миризми от храна, която сме приготвяли преди време. Някои хранителни продукти отделят остър, неприятен и дълготраен аромат, който може да се елиминира успешно с подходящия букет от свежи ухания. Ароматерапия в кухнята не е нещо необичайно, защото спокойното и ведро настроение, създадено от подходяща свещ, дифузьор или литъл хоти ще ви помогне да приготвите храната за своето семейство или гости с повече любов и желание.

Във всекидневната

В много домове се отглеждат домашни любимци или се пуши, а това са постоянни източници на неприятни миризми, които могат да оставят неприятно впечатление от вашия дом у всеки посетител, който сте поканили в дома си. Наличието на подходяща благоуханна есенция, избрана от тази категория на Bomb.bg ви гарантира свеж въздух в помещенията, където се усеща неприятна и трудна за премахване миризма, която същевременно ще създаде у всеки обитател  приятно, слънчево настроение.

В спалнята

Спалнята е място, предназначено за почивка, но понякога дори най-уютната и добре обзаведена спалня не може да ни помогне да се отърсим от стреса и да се отдадем на заслужен и необходим отдих. С помощта на подходящ ароматизатор най-любимото на повечето хора жилищно помещение ще предложи подходяща успокояваща атмосфера. Арома терапия в спалнята е гаранция за дълбок, спокоен и пълноценен сън.

В колата

Автомобилът винаги се нуждае от свежа и приятна миризма. Тази важна за човека придобивка често е пропита с миризми на петролни продукти, прах и изпарения от изгорелите газове, отделяни от останалите автомобили на пътя. Времето, прекарано в пътуване би било истинско мъчение, ако в купето липсва свежо, енергизиращо ухание, което да елиминира успешно и дълготрайно всички останали неприятни миризми.

 • Acid Zests Tin Candle Време на горене: около 45 часа. Напълнете дома си с вълнуващи, пикантни аром..

  21.40лв.

 • Arabian Nights Tin CandleВреме на горене: около 35 часа.Парфюмен профилАроматизирана свещ с етерични..

  21.40лв.

 • Autumn Fruit Fairy Tinned CandleВреме на горене: около 45 часаТонизиращи връхни ухания на зрели слив..

  21.40лв.

 • Свещ в стъклена чаша Baby Powder Piped Glass Candle Време на горене: от 30 до 35 часа. Парфюм..

  24.10лв.

 • Birds of Paradise CandleВреме на горене: от 30 до 35 часаТази свещ е ръчно изработена и са използван..

  21.40лв.

 • Birds of Paradise Reed DiffuserЕдин свеж, тропически аромат, ухаещ на плодове, подправки и екзотика...

  33.90лв.

 • Blackcurrant & Raspberry Tea CandleВреме на горене: до 35 часа.Парфюмен профилАроматизирана свещ..

  24.10лв.

 • Bleached Cotton Glass CandleВреме на горене: до 35 часа.Парфюмен профилАроматизирана свещ с етерични..

  18.70лв.

 • Blissful Rest Tin CandleВреме на горене: до 35 часа.Парфюмен профилАроматна свещ с етерични масла от..

  21.40лв.

 • Blue Daisy Tin CandleВреме на горене: около 40-45 часаОписаниеНие сме изработили тази свещ ръчно, из..

  21.40лв.

 • Свещ в стъклена чаша Bluebell Woods Piped Glass Candle Време на горене: от 30 до 35 часа. Опи..

  24.10лв.

 • Blueberry Sundae CandleВреме на горене: до 35 часа.Парфюмен профилТъмни разглезващи плодови нотки на..

  18.70лв.

 • Bohemian Daze CandleВреме на горене: от 30 до 35 часа.Тази свещ е ръчно изработена и са използвани н..

  21.40лв.

 • Caramel & Pink Pepper Tin Candle Време на горене: около 30-35 часа. Ние сме изработили ръчно т..

  21.40лв.

 • Cherry Bakewell Tin CandleВреме на горене: от 30 до 35 часа.Ние сме изработили тази свещ, използвайк..

  21.40лв.