Масло от иланг иланг – еликсир за тялото и душата




Масло от иланг иланг – кога да го използваме?

Няма точно, кратко и ясно предписание на това, кога да използваме етеричното масло, дело на „Bomb Cosmetics“. Всеки един, индивидуално преценя в какъв момент от живота си да прилага употребата на този свръх ценен и полезен продукт. Той съумява да действа като натурален антидепресант, притежава антисептично, успокояващо действие, помага при безсъние и е един от най-добрите афродизиаци.

Маслото от иланг иланг се ползва както в Арома терапията, така и в козметичната индустрия. Растението притежава редици лечебни свойства, намиращи път в медицината. С негова помощ се лекуват множество психични разстройства и заболявания, засягащи нервната система. Често след катастрофа, на пострадалите им се препоръчва приема на растението, тъй като то успява да предотврати онези дълбоки, мрачни мисли, които се загнездват дълбоко у човек.

Особено отличаващо негово свойство е това, че то успява да предизвиква чувство на радост и възторг. По този начин, всеки един, който го използва, притежава привилегията да се отърве бързо и безпроблемно от тревожността, която го е налегнала. То е светло жълто на цвят и притежава едно съвършено екзотично ухание, което се носи часове наред във въздуха, след нанасяне върху вашето тяло.

Как се добива и ценни съвети при използването

Маслото се добива чрез парна или водна дестилация. Източник са пресните цветчета. Ако го употребявате прекомерно, това би могло да доведе до гадене или болки в главата. Именно поради тази причина, специалистите съветват, то да се използва в точно указаните количества. Интересен е фактът, че този продукт се използва при фригидност и импотентност. С негова помощ, вие бихте могли да се превърнете в собственик на буйна и добре изглеждаща коса.

Отразява се благоприятно върху кожата на главата и скалпа. Не позволява лющене, сърбеж и поява на пърхот. Самото дърво, от което се добива ценения в наши дни продукт, расте в тропическите гори. То би могло да достигне височина до 20 метра. Цветовете са колоритни – съществуват розови, жълти, лилави и ярки разновидности. Маслото се добива, след преминаването на няколко етапа на пресоване.

Резултатът от първия етап се нарича „екстра масло“ и то не се използва при Арома терапиите. Прекалено наситените му нотки служат за употреба в парфюмерията. Интересно и любопитно за него е фактът, че то възбужда половото желание. Успява да стимулира вкусовите рецептори по един свръх интересен и любопитен начин.

Благодарение на английската компания „Bomb Cosmetics“, то достига до нас в чист и натурален вид. В състава му не са включени химични съставки и вредни за тялото и организма, елементи. Изцяло създадено от натурални продукти, извлечени от различните части на растенията. Именно поради тази причина, то се превръща в продукт, който бива ценен сред хората, години наред. Маслото от иланг иланг не би могло да се замени с нито едно друго козметично средство, предлагано ни на козметичния пазар.