Масло от пачули – лек за тялото и душата
Масло от пачули – как действа то върху нашето тяло?

Твърде разнообразни са свойствата на маслото. То извършва свръх положителни действия върху човешкото тяло. Негова родина е Малайзия и Индия. По принцип достига до 1 метър височина. Листата са му покрити с власинки, а цветчетата са лилави, премесени с белезникави оттенъци. Продуктът, добит от растението, притежава богат и наситен аромат, който често бива асоцииран с тревисто ухание.

Цветът му, предимно, е сиво-жълт на цвят, а като консистенция представлява гъста течност. Добива се от изсушаване на листата, използвайки метода за парна дестилация. Най-общо казано, тази течност не е токсична, но използвайки я в големи количества би могло да доведе до загуба на апетит.  Маслото от пачули съумява да прогонва до максималност летаргията и да поражда чувство на жизненост, радост и добро настроение.

Ако страдате от наднормено тегло, то бихте могли да го ползвате. Действа безотказно при изчистването на ненужните килограми. Регенериращите му свойства го превръщат в едно от най-добрите средства за премахване на рани и белези. То спомага за бързото им зарастване, като не оставя следи след себе си. Ефективно е когато става въпрос за лекуване на екземи, акне и друг вид кожни заболявания.

Интересно и любопитно

Твърде много са любопитните факти, които бихте могли да научите за маслото, дело на английската компания „Bomb Cosmetics“. Благодарение на неговите свойства и действия, вие можете да се превърнете в собственик на качествен и пълноценен сън. Ако сте от хората, които проявяват зависимост към някой вещества, то с негова помощ справянето е на лице.

Може да се използва както външно, така и при направата на Арома терапии. В зависимост от предназначението му, вие трябва да спазвате точно указаното количество. Не прекалявайте с продукти, които носят богато и натурално ухание у себе си, тъй като те са способни да окажат негативното си влияние върху вас. Този вид масло е подходящо и за освежаване помещенията във вашия дом. Няколко капки са достатъчни при направата на Арома терапия.

Водата, в която биват поставяни, не трябва да бъде повече от 40 градуса. Количеството на капките не е препоръчително да надвишава три броя. По принцип, не се препоръчва да се нанася директно върху кожата. Често получаваме съвет, то да бъде добавено към базово масло, където след разреждане да го нанесем върху тялото си. Добре съвместимо е със следните масла – лавандула, роза, градински чай, тамян и други.

Маслото от пачули е изключително ценен продукт, който достига до нас, благодарение на „Bomb Cosmetics“. То действа свръх положително върху човек. Грижи се както за здравето му, така и за красотата. Ние притежаваме привилегията да го използваме в изцяло чист и натурален вид, без да присъстват в състава му парабени и вредни химични елементи.