Положителни свойства на масло от индийски орех
Маслото от кукуи, както е известно сред болшинството хора по света се използва за много и най-разнообразни по своето предназначение цели. То е свръх богато на полезни и хранителни свойства. В много региони по света се ползва за готвене, козметични процедури и продукти, за маслени лампи и какво ли още не. Широко разпространено по всички континенти, то притежава различни наименования, в зависимост от това къде вирее.

Сред хавайската общност се нарича „кукуи“, във Филипините „лумбанг“, индонезианзите го назовават като „кемири“, а при нас е известно кратко, простичко и ясно – индийски орех. Много от вас са запознати с ползите от продукти, съдържащи в състава си това растение или по-скоро извлечения от него натурален продукт. Базовото масло от индийски орех е истинско богатство, наслада и лекарство за кожата, косата и ноктите.Масло от индийски орех хидратира дълбоко кожата

То притежава изключително бърз ефект при хидратация на кожата и изглаждане нейната еластичност. 100 процентовото съдържание на чисти и натурални продукти, каквито ни представя Бомб Козметикс, гарантират незабавното подобрение на епидермалните ни тъкани. Освен това ядките са източник на линолова киселина и останалите две важни и ценни за организма мастни киселини – омега 6 и омега 3.

Уникално средство, благодарение на което кожата засиява от здравина и блясък, възвръща  еластичния си натурален вид, без да се налага допълнителна употреба на скъпи козметични продукти или процедури, които не биха могли да ви гарантират същия този успех, който ще постигнете с маслото от индийски орех, и то използвано в изключително минимални количества.

Лекува кожни заболявания

Едно от свойствата му, които трудно бихме могли да прескочим, се съдържат в това, че този уникален продукт успява да излекува множество проблеми, свързани с кожата. Използва се като средство за предотвратяване на акнеични заболявания, както и други видове кожни наранявания. Абсорбира се изключително бързо без да оставя мазни следи върху горния слой на епидермалните тъкани.

Още преди много години, жителите на райони, където се разпространява индийското орехче, са го ползвали по възможно най-рационалния за тях начин. В моментите, когато някой страда от екзема или трихофития, те са стривали една малка част от продукта и са я поставяли върху засегнатия участък. Благодарение на този вид процедури, резултатът не се е забавял ни най-малко и те са увенчавали действията си с успех.

Приятно средство за масаж

Несъмнено, продуктите, извлечени от това растение, притежаващи сто процента натуралност, спомагат изключително за всевъзможни спа терапии. При масажите, индийският орех оказва пълната си мощност и влияние. Освен, че хидратира и успокоява кожата на тялото, той съумява да я подхрани с нужните хранителни вещества, които биват абсорбирани в дълбочина.

Наред с това, помага на организма да се пречисти от токсините, които се съдържат в него. Действа свръх благоприятно и за мозъчната функция. Дори и самият аромат, при вдишване дава отражение върху благосъстоянието на човек. Облекчава нервната система, както и преодолява стреса и депресията.

Неповторими свойства върху кожата на цялото тяло

Освен всичко останало, което изброихме до момента, маслото от индийски орех спомага при изгаряния, зачервявания, раздразнения, в следствие от суха, изтощена и загрубяла кожа. Абсорбира се бързо и цялостно от организма на всеки един. Бомб Козметикс са ви предоставили възможността да се докоснете до неговите съвършени свойства.

Лукса и удоволствието, което бихте могли да изпитате от ползването на този козметичен продукт, са незаменими. Кожа, страдаща от псориазис е възможно да подобри значително състоянието си само с няколко нанасяния от тази жълтеникава течност, извлечена от ценената по всички краища на света, ядка.

Не случайно продуктите, в чиито състав присъства олиото от кукуи са сред едни от най-уважаваните в козметичната индустрия. Освен за кожа, коса и нокти, орехът намира своето широко приложение и в медицината. Лекува куп заболявания и неразположения. За да се убедите в свойствата и качествата на представения ви в Бомб Козметикс продукт, бихте могли, като за начало, да си закупите бутилка масло от индийски орех.