5 причини да си направите релаксираща ваничка на стъпалата.

Всички ние сме изложени на токсини, от които трябва да изчистим организма си.

Една детоксикация с накисване на стъпалата със соли за вана е чудесен начин да извлечете токсините от тялото и се заредите с магнезий.

Взимането на ваничка на стъпала може да бъде много ефективен, достъпен и бърз метод за детоксикация, релакс и зареждане с позитивна енергия.

И така, ето и петте причини да си я направим още днес:
 
1.    Повишава приема на магнезий;
   
2.    Значително намалява стреса и подобрява съня;

3.    Намалява възпалението и мускулните болки;

4.    Отмива  токсините;

5.    Намалява отоците и премахва умората
.Да започваме:
Като начало ще ви е необходим съд, достатъчно голям и за двата крака и достатъчно дълбок, така че водата да достига глезените. За целта можете да употребите обикновено легенче, малка ваничка, или специална вана за крака с масажен ефект.

Дръжте хавлиена кърпа близо до вас, за да ви е по- удобно, когато излезете от водата.

Напълнете съдa с достатъчно гореща вода, без да пари на кожата ви, но достатъчно топла, за да бъде детоксикацията ефективна.
 
Добавете 1/2 супена лъжица ароматни соли за вана. Разбъркайте,за да се разтворят напълно във водата.

Добавете 10 капки чисто етерично масло. Имайте в предвид, че детоксикацията с накисване може да се справи с множество проблеми, като напр.гъбички или микоза на ноктите, в зависимост от маслото, което добавяте. Всички  антигъбични  масла, като получените от чаено дърво, риган, лавандула, лимон , пачули и здравец са много подходящи добавки!

Ако желаете да отстраните мъртвата кожа и отворите порите преди ваничката, ви съветваме да си направите нежен пилинг на стъпалата, който ще подготви кожата за релаксиращата процедура.

Потопете леко стъпалата си във водата и се отпуснете. Ако желаете да удължите релаксиращата процедура подновявайте водата през 10 - 15 минути.

Извадете краката си нежно ги подсушете.
Завършете процедурата като намажете краката си си с фин крем за крака и нежно масажирате стъпалата си.