Няколко супер причини да вкючим лимоновото етерично масло в ежедневието си!


Всички знаем, че пиенето на чаша топла вода със сока на половин лимон сутрин е чудесно средство да подобрим здравето си. Тази напитка има безброй ползи, някои от които са стимулиране на черния дроб, подпомагане на храносмилателната ситема, облекчаване на стомашни киселини, а също така балансиране на рН в организма ни.

Но ето защо лимоновото етерично масло е по-доброто решение от самия лимон.
Взето сутрин лимоновo eтерично масло ще активира метаболизма ви, ще балансира  рН-то в организма и ще ви зареди с енергия.

Лимоновото етерично масло не се прави от лимонов сок, а е направено от лимонови кори. Това базово масло е с неутрално рН, което означава, че не е кисело и не нарушава емайла на зъбите както лимонът. За да направите 1 кг лимоново  етерично масло, ще ви трябват 3000 лимонови кори!


Бонус е, че лимоновото етерично масло се усвоява много по-лесно от лимоновия сок.
Само няколко капки лимоново етерично масло, добавени към водата ви, могат да увеличат енергийните нива и подпомогнат умствената ви дейност.
Известно е, че това масло също помага при киселини в стомаха, акне, камъни в жлъчката и респираторни проблеми.

Етеричните масла трябва да се смесват в стъклени чаши, защото пластмасовите ерозират в контакт с тях.Голяма предност на етеричното масло от лимон е, че  съдържа 68% D-лимонен. Той не се намира в лимоновия сок, а само в етеричното масло. D-лимоненът е чудесен антиоксидант! Също така пречиства вредните химикали от черния дроб.

Задълбочени изследвания са доказали, че D-лимоненът не само спира растежа на раковите клетки, но и предотвратява тяхното разпространение при животните и хората. Дори при високи дози, не е установена токсичност на D-лимонена за хората.

Просто добавете лимоново етерично масло към водата си сутрин, за да балансирате лимфната си система, пречистите дебелото черво и подобрите общото си здравословно състояние.

Внимание: При използване на етерични масла, се уверете, че използвате висококачествени такива. Някои хора може да са чувствителни към етерични масла, така че е добре да се консултират с лекар, ако имат някакъв проблем.