Базови масла

Базови масла

Какво представляват базовите масла?

Чистите базови масла са най-широко използваните видове козметични екстракти. Особеното при тях е ниската концентрация на основно (есенциално) олио, което позволява те да се използват директно върху кожата или косата без никакви ограничения. Те представляват добре дозирана комбинация от основа, която може да бъде форма на всякакво конвенционално масло, примесена с чист, концентриран извлек от дадено растение.

Благодарение на основата, която е напълно безвредна и няма опасност от предозиране, всеки може да се наслади на полезните съставки на етеричното масло, с което основата е обогатена. Освен това, основата улеснява в голяма степен проникването на основните хранителни компоненти, съдържащи се в етеричното олио, като в същото време дозира и разпределя прецизно храната, от която кожата или косата се нуждаят.

Какво е приложението им?

Разредените масла намират огромно приложение в козметиката и това е съвсем логично. Те са отлично средство за подхранване и хидратация на кожата и косата, като могат да се използват както самостоятелно, така и в комбинация с други козметични продукти. Идеална добавка са към маските за коса, като в същото време могат да се използват и самостоятелно, като се нанесат директно – преди или след измиване, в зависимост от предпочитанията и нуждите на косата.

Добре подбраното базово масло е перфектно средство за подхранване и хидратация на сухата и чувствителна кожа. То може напълно да замени лосиона за тяло, но също така може и да го допълни прекрасно. Лицето също може да извлече невероятни ползи от употребата на чисти натурални продукти. Доказано е, че процесите на стареене се забавят драстично при редовна им употреба под формата на маски или използвани самостоятелно.

Ние от Bomb.bg сме подбрали изключително внимателно продуктите, които ви предлагаме, така че кожата и косата ви да получат качествена и пълноценна грижа. Сред огромното разнообразие от продукти, вие можете да изберете това, което отговаря на вашите нужди или това, което ви привлича най-силно със своя аромат или екзотично наименование.

Да поглезим тялото си с чисто растително олио

Bomb Cosmetics ви дава възможност да поглезите своето тяло с едни от най-качествените базови масла, предлагани на пазари. Те са най-доброто средство за заздравяване и възстановяване на кожата, ноктите и косата, така че да имаме винаги перфектна визия и високо самочувствие.

Уникалното при мазнините, извлечени от ценни растителни източници е богатото съдържание на триглицериди на ненаситени и наситени сложни мастни киселини. Характерно за триглицеридите е, че голяма част от тях се синтезират в човешкото тяло, но с напредване на времето организмът намалява или спира тяхното производство, а резултатът е суха, повяхнала и отпусната кожа без блясък и никаква еластичност.

Сходството между триглицеридите, съдържащи се във всяко базово масло и тези, произвеждани от човешкия организъм показва колко лесно усвоими са те, когато се използват с лечебна или разкрасителна цел. Тези видове мазнини съдържат полиненаситени мастни киселини, които са единствен източник на витамин F, за който знаем, че е жизнено важен за много физиологични и биохимични процеси.

Как растителните мазнини ни помагат да бъдем красиви?

Характерно за чистите Bomb Cosmetics продукти е високото съдържание на полезни хранителни съставки. Благодарение на тях се ускорява обновяването на клетките, повишава се хидратацията на кожата и се стимулира производството на собствен колаген и фиброноген. Подобрява се преносът на кръв и лимфа, регулира се функцията на мастните жлези и се възстановява тургора на кожата.

Редовната им употреба ще се отрази перфектно на кожата, косата и ноктите без да се наблюдават характерните за някои козметични продукти странични реакции. Този тип мазнини, противно на всеобщото схващане не води до прекомерно омазняване на кожата не затруднява топлообмена и не пречи на кожата да диша.

В продуктите, които ви предлагаме в тази категория се съдържа оптимално количество фитостероли, фосфолипиди, витамини E, А и F, антиоксиданти и редица важни биологично активни вещества, които се усвояват изцяло от организма и играят много важна роля в обменните процеси в нашето тяло.

Приложение

Всяко базово масло на марката Bomb Cosmetics може да се използва свободно, без риск от неприятни странични ефекти. Извлечени по метода на студеното пресоване и преминали специален процес на пречистване, позволяващ съхранение на всички полезни съставки, тези мазнини могат да се използват дори върху деликатната бебешка кожа.

Като средство за възстановяване и разкрасяване, те са предназначени за различни видове козметични процедури. Могат да се използват за подхранване и хидратиране на кожата след къпане, за почистване на лицето, при масаж, за възстановяване на ноктите или да се добавят към маски и различни видове козметика.

Изцяло натуралните Bomb Cosmetics базисни масла могат напълно да заместят вашия лосион за тяло или нощен крем за лице. Много от тях са отлично натурално слънцезащитно средство, а повечето от тях имат свойството да възстановяват космената обвивка и да превръщат изтощената коса в буйна и лъскава грива.

Съхранение

Маслата с растителен произход са на практика живи организми, в които протичат редица физиологични и био химични процеси. Те задължително трябва да се съхраняват в добре затворени флакони на прохладно и тъмно място, но в никакъв случай в хладилник, за да се избегне ефектът на термошока. Светлината и въздуха са най-големите врагове на растителните мазнини, тъй като водят до окисление и гранясване на продуктите.

 • Evening Primrose Oil Carrier Oil / Вечерна игликаНето тегло: 100млСъставМасло от вечерна иглика – Oe..

  24.10лв.

 • Масло от КукуиНето тегло: 100 мл.Състав: масло от ядки на кукуи / Aleurites Moluccana (Kukui) Nut Oi..

  24.10лв.

 • Gold of Pleasure Oil Carrier OilНето тегло: 100 мл.Състав: масло от семена на камелина /Camelina Sa..

  22.80лв.

 • Бадемово маслоНето тегло: 100 мл.Произход:Бадемовото масло се извлича от ядките на плода, като основ..

  16.80лв.