• Индийски орех

Индийски орех

Наличност:Не е наличен
Цена: 24.10лв.
Количество:

0 отзива / Напишете отзив


Гласове: 39 Рейтинг: 3.9

Масло от Кукуи

Нето тегло: 100 мл.

Състав: масло от ядки на кукуи / Aleurites Moluccana (Kukui) Nut Oil/

Приложение:

  • Самостоятелно, чрез директно втриване в кожата на тялото и лицето;
  • Като добавка в слънцезащитни продукти и хидратиращи лосиони, поради отличната му способност да се усвоява бързо от кожата;
  • В комбинация с няколко капки (1-5) етерично масло Bomb Cosmetics с цел ароматерапевтичен ефект;
  • При нужда да се повишат кондициониращите свойства на шампоана за коса.

Свойства:

Маслото от ядки на кукуи има изключително бърз ефект при необходимост от дълбоко овлажняване и омекотяване на кожата. С неговата употреба се повишава еластичността на кожата и се подобрява нейната противовъзпалителна способност. Ядките от кукуи са перфектен източник на линолова киселина и двете незаменими мастни – Омега 6 и Омега 3 (алфа линоленова) киселини.

Базовото масло от ядки на кукуи (индийски орех) има незабавен ефект при лечението на различни кожни проблеми, като слънчеви изгаряния, повърхностни раздразнения, напукана кожа и др. Това се дължи на неговата способност да редуцира трансепидермалната загуба на вода и с това да стимулира обновяването на кожните клетки. Може да прилага директно върху кожата, без опасност да остави мазни следи върху дрехите, тъй като има способност да се абсорбира много бързо в дълбоките слоеве на кожата.

Описание на маслото от индийски орех

Индийското орехче се среща в почти цяла югоизточна Азия и хавайския полуостров. В различните страни от региона, то се среща под различни имена, като в Индонезия е познато, като ‘’Кемири’’, в Хавай се нарича ‘’Кукуи’’, а във филипините – ‘’Лумбанг’’. Местните жители по тези географски ширини използват маслото от Кукуи за готвене, за медицински и козметични цели, а също в маслени лампи, от където и идва и другото название на плодовете на растението – ‘’ядки за свещ’’.

Дъветата от този растителен вид образуват големи гори, като плодовете представляват малки, но много твърди, набръчкани ядки. Черупките са изключително твърди и за тяхното разчупване се налага да се използва висока термична обработка. Местните нагряват ореха директно в огъня, за да могат да премахнат твърдата му обвивка. Когато са леко запечени, от ядките може да се изстиска бистро жълтеникаво масло.

Извлича се по метода на хидравличното пресоване и се нарежда в най-високия клас полиненаситени масла, използвани за подобряване състоянието на кожата и косата. Редица изследвания показват, че маслото от ядките на индийски орех помага за лечние на различни кожни проблеми, сред които псориазис и екземи.

Базовото масло от индийски орех е чудесно средство за възстановяване на суха, застаряваща, загрубяла и отпусната кожа. То може да се използва като помощно средство при масаж на тялото, а също и при редица ароматерапевтични процедури, като към него се добавят няколко капки чисто етерично масло на същата марка.

Какво представлява маслото от кукуи?

Натуралното масло от индийски орех, познато още като масло от кукуи се извлича чрез хидравлично пресоване на ядките, събирани от дървото Аlеuritеs Моluссаnа. То вирее в районите на югоизточна Азия, хавайския полуостров, Шри Ланка и остров Ява. На височина дървото може да достигне до 20м височина, а ядките му имат характерна твърда черупка, защитаваща плода от вредители и атмосферни влияния.

Уникалното базово масло от кукуи, което ви предлагаме има изключително широко приложение в арома терапията, където се използва като основа-носител на някои видове етерични масла. Участва в лечението на различни заболявания, при процедури, съвместими с алтернативната медицина, а неговото приложение в козметиката просто не подлежи на коментар.

Кои са лечебните свойства индийския орех?

Базовото масло от кукуки е мощен аналгетик и действа успокояващо при възпаления и заболявания на опорно-двигателния апарат. То облекчава болки и схващания в ставите при ревматоиден артрит и подобрява работата на храносмилателната система. Индийският орех намира огромно приложение в кулинарията, където неговият топъл, пикантен вкус се съчетава успешно с мощното му спазмолитично, газогонно и леко слабително действие.

Като невероятен източник на полиненаситените мастни киселини – Омега 3 и Омега 6, маслото от индийски орех повлиява бързо и трайно различни проблеми на кожата. Неговите супер абсорбиращи свойства дават възможност да се използва директно върху кожата без да се налага да бъде измивано или попивано след употреба. По този начин се осигурява дълбока хидратация и подхранване на кожата през целия ден.

Приложение на базово масло от кукуи

Лечение

С помощта на базово масло от индийски орех могат да се лекуват редица проблеми на храносмилането, като най-често това са: гадене, повръщане и диария с различен произход. Повишава апетита, подпомага лечението на жлъчно-каменна болест, предотвратява запек и образуване на газове и в същото време повлиява отлично някои проблеми на женската репродуктивна система. Използва се в някои райони на Азия за повишаване на контракциите и облекчаване на раждането.

Използвано като ароматерапевтично средство, това масло действа отлично на мозъчната дейност, като повишава концентрацията и подобрява паметта. За тези цели, то може да се влага в инхалатори и арома лампи за ароматизиране на помещения, като най-често това са офиси и работни кабинети, където кипи творческа и умствена дейност.

Използвано в масажни композиции, в съчетание с някои видове етерични масла, базовото масло от индийски орех намалява мускулните и ставни болки, помага също при подагра, артрит и редица сексуални и репродуктивни проблеми, засягащи и двата пола.

При разкрасяване

Bomb Cosmetics базово масло от кукуи можете да използвате при голям брой проблеми на кожата и кожата. То е уникален източник на полиненаситени мастни киселини, което го прави чудесно средство за подхранване и хидратация на сухата и повяхнала кожа. Нанесено директно върху проблемните участъци, прониква бързо до дълбоките дермални слоеве, като стимулира обновяването на клетките и помага да се избегне трансепидермалната загуба на вода в клетките на кожата, особено при слънчево изгаряне.

Маслото от индийски орех действа добре на всички типове кожа, като я омекотява и подхранва, възстановявайки нейната плътност и еластичност. То, също така действа отлично на косата, като стимулира растежа, възстановява космената обвивка, намалява наксъването и цъфтежа и повишава блясъка и здравината на косъма.

Напишете отзив
Бележка: HTML не е преведен!