• Масло от камелина

Масло от камелина

Наличност:На склад
Цена: 22.80лв.
Количество:
Форма за бърза поръчка

Бързите поръчки важат само за България!

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

0 отзива / Напишете отзив


Гласове: 32 Рейтинг: 4.4

Gold of Pleasure Oil Carrier Oil

Нето тегло: 100 мл.

Състав: масло от семена на камелина /Camelina Sativa (Gold of Pleasure) Seed Oil/

Употреба:

Може да се използва самостоятелно чрез директно втриване в кожата на тялото и лицето, както и като допълнителна съставка към някои козметични продукти – кремове за лице, хидратиращи лосиони за тяло и слънцезащитни средства. Базовото масло от камелина може да се използва и с цел ароматерапия, като към него се добавят няколко капки чисто етерично масло на Bomb Cosmetics.

Произход:

Камелината (Camelina Sativa) е едногодишно маслодайно растение, отглеждано в цяла Европа, заради нежното и фино масло, добивано от нейните семена. Друго име, с което е известна камелината е див лен, тъй като тя се среща в диворастяща форма в много ленени полета. Маслото, извличано от семената на камелина бива наричано ‘’Злато на удоволствието’’ не случайно. Неговите мощни защитни и възстановяващи свойства правят кожата мека, гладка и изключително нежна на допир.

Интересът към добива на масло от Камелина търпи сериозен спад, тъй като неговият добив е не толкова рентабилен за производителите. Поради по-високо добивните си стойности, други маслодайни култури изместват камелината, но в последните години интересът към нея нараства отново, тъй като тя е един от най-богатите източници на есенциалните полиненаситени мастни киселини – Омега 3 и Омега 6.

Свойства на маслото от Камелина

Маслото, добивано от камелина е предпочитано, поради изключително високото съдържание на мастните киселини Омега 3 и Омега 6 от групата на полиненаситените мастни киселини. Това маслодайно растение е един от най-богатите източници на Омега 3, като съдържанието на алфа-линоленова киселна при него достига цели 40%.

То е смятано за едно от най-редките масла, поради високото съдържание на ейкозенова киселина ( C20: 1) – цели 15%. Алфа-линоленовата и линоловата киселини са познати със своята способност да действат като прекурсори за метаболизма на клетъчните хормони. Тези съединения оказват положително влияние върху процесите на стареене в кожата, поради което маслото от камелина се използва с огромен успех като подмладяващо кожата средство.

Оказвайки въздействие върху редица физиологични процеси в организма, незаменимите мастни киселини Омега 3 и Омега 6 подобряват значително бариерната функция на епидермиса и намаляват драстично трансепидермалната загуба на вода в клетките на кожата. Това води до видимо подобрение на нейното състояние, като се повишава нейната еластичност, плътност и тонус.

Маслото от камелина предпазва кожата от неблагоприятни атмосферни влияния и същевременно я омекотява и успокоява при състояния на възпаления, раздразнения и стрес.

Описание:

Базовото масло от камелина е рафинирано по метода на студеното пресоване, което позволява запазване на стойностите на полезните полиненаситени мастни киселини Омега 3 и Омега 6. То е бистро, с ярко жълт цвят и лек мирис. Употребата му оставя приятно усещане върху кожата. В комбинация с чисто етерично масло на Bomb Cosmetics, базовото камелиново масло може да се използва с цел - лечебна ароматерапия.

Напишете отзив
Бележка: HTML не е преведен!