• Сладък бадем

Сладък бадем

Наличност:Не е наличен
Цена: 16.80лв.
Количество:

1 отзива / Напишете отзив


Гласове: 41 Рейтинг: 4.2

Бадемово масло

Нето тегло: 100 мл.

Произход:

Бадемовото масло се извлича от ядките на плода, като основно можем да разделим две разновидности на това маслодайно растение – горчив и сладък бадем. В козметиката и кулинарията се използва сладката разновидност на растението, поради високото съдържание на хранителни компоненти, полезни за кожата и косата и главно, поради липсата на амигдалин – глюкозид, който при хидролиза отделя циановодордна киселина. Амигдалинът се съдържа в в горчивия бадем.

Най-големи производители на бадемово масло за лице днес са САЩ (и по-конкретно щата Калифорния), а също Испания и Китай. Маслото от сладък бадем Bomb Cosmetics е внимателно селектирано, така че да отговори на дори най-високите изисквания за чистота и качество.

Свойства:

Полезните свойства на маслото от сладък бадем са безспорни и трудно могат да се обобщят в няколко действия. То е сред малкото растителни мазнини, които могат да се приемат както външно (върху кожата и косата), така и вътрешно, чрез инжектиране. Най-изразените качества на базовото масло от сладък бадем са:

  • Противовъзпалителни – намалява възпаленията както при външно приложение, така и при инжектиране;
  • Анти-оксидантни – има меко антиоксидантно действие, забавяйки процесите на стареене;
  • Имуно стимулиращо – подпомага защитните сили на организма дори само при външна употреба;
  • Детоксикиращи – помага на черния дроб да елиминира токсините в организма, като действието му е подобно на това на рициновото масло
  • Овлажняващи – маслото от сладък бадем се използва при много суха и повяхнала кожа, поради способността му да овлажнява кожата в дълбочина;
  • Болко успокояващи – облекчава болките по деликатен, но категоричен начин;
  • Мускулно релаксиращи – масаж с бадемово масло намалява стреса и преумората в мускулите;
  • Възстановяващи – подпомага зарастването на рани и облекчава кожата след слънчево изгаряне;
  • Противопърхотни – редуцира омазняването и лющенето на скалпа.

 

Базово масло от сладък бадем на отлична цена:

Бадемовото дърво е южно маслодайно растение, което ражда костилков плод, а не ядка, както се смята от болшинството хора. Вирее свободно в страните от средиземноморието, като цъфти през януари в пищни и красиви бели цветове. Ядките на растението са обвити в зелена обвивка, която се отваря при узряване на плода. Бадемовото масло за коса на топ цена, което ви предлагаме е добито чрез пресиране на узрелите ядки. Високата му хранителна стойност го прави перфектен лечител на всички проблеми на кожата и косата.

Приложение:

Сочено е за едно от най-стабилните и неутрални масла – без мирис и с висока бистрота. Това му позволява да се комбинира перфектно както с всички останали базови, така и с етеричните масла от всички разновидности. Качественото бадемово масло е напълно стабилно при ниски температури и помага да се запази бистротата на козметичните продукти, съхранявани на студено.

Може да се използва за масаж на лице и тяло, като част от състава на маски за лице и коса, а също и като носител при употреба на етерични масла при арома терапия. То може да се включва самостоятелно в разкрасителните и лечебни процедури, както и да се комбинира с всички останали средства.

Съвместимост:

Базовото бадемово олио има абсолютна съвместимост с всички етерични масла и носители (базисни масла).

Състав:

масло от сладък бадем / Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil/

Важно:

Не съхранявайте при минусови температури, както и на пряка слънчева светлина. Внимавайте да не попадне в очите.

Защо да го използваме?

Маслото от сладък бадем влиза в категорията на така наречените базови масла, което го прави много широко приложимо при решаване на редица проблеми на кожата, косата и ноктите. Характерно за него е, че в състава му влизат огромен брой мастни киселини, всяка от които се усвоява напълно в човешкото тяло.

Бадемовото масло дава на готово на човешкия организъм вещества, които той не може да синтезира сам, а тяхната липса се отразява изключително неблагоприятно на здравето и красотата. Нашата кожа се състои от няколко слоя, през които могат да проникнат единствено мазнините, но не и водата, което често е причина за нейната дехидратация. Маслата на растителна основа попиват бързо в кожата, осигурявайки ѝ така нужните влага и хранителни вещества.

Как се усвоява от организма маслото от сладък бадем?

Бадемовото олио е класическо растително масло с универсално приложение. Неговият мастен състав се доближава най-много до състава на мазнините в човешкото тяло, поради което то е наричано още ‘’кожно’’ масло. Неговите проникващи качества са отлични, а полезните му компоненти са напълно усвоими от организма, така че нито едно негово полезно свойство не се губи, независимо по какъв начин се използва.

Натуралното масло от сладък бадем е уникален източник на полиненаситени мастни киселини, сред които витамин F, който има ключово значение за редица физиологични и био химични процеси в човешкото тяло. Полиненаситените мастни киселини, съдържащи се в олиото подобряват клетъчната обмяна и стимулират синтеза на колаген и фиброноген в подкожните слоеве, отговорни за доброто състояние и еластичността на нашата кожа.

Подпомага преноса на кръв и лимфна тъкан в цялото тяло, с което се възстановява тургора на кожата и се нормализира функцията на мастните жлези. Противно на всеобщото схващане, мазната кожа има огромна нужда от бадемово масло за лице, за да се редуцира омазняването и да се коригират свързаните с него проблеми, сред които: акне, комедони, екземи, зачервяване и лющене на кожата.

Приложение:

Перфектната съвместимост на бадемово масло с всички типове кожа е причината то да участва в почти всички козметични процедури и да бъде влагано в огромен брой козметични продукти. Маслото от сладък бадем може да се използва еднакво успешно както самостоятелно, като средство за разкрасяване, така и като базово масло в ароматерапията, тъй като е напълно съвместимо с всички видове етерични масла.

Негово основно предимство са отличните му абсорбиращи свойства. То попива бързо без да оставя мазни следи върху кожата и косата. Скоростта, с която успокоява, омекотява и заглажда кожата е ненадмината от всички други масла. То е сред малкото хипоалергенни масла, поради което може свободно да се използва върху деликатната бебешка кожа, както и да се ползва от хора с алергии към всички останали масла.

Може да се използва по всякакъв начин – да се добавя в маски за лице и коса, за масаж на цялото тяло и за възстановяване на сухата, напукана и старееща кожа. Включено е във всички фармакопеи и намира огромно приложение не само в козметиката, но и в медицината.

Бадемовото масло е сред най-мощните средства за лечение на проблемите на косата. То стимулира поникването на нови косми, като подхранва космения фоликул, без да омазнява допълнително кожата на главата и косъма. Използвано самостоятелно или като част от състава на маски за коса, маслото от бадем засилва здравината, блясъка и еластичността на косъма, дори при случаи на силно увредена и много суха коса.

Напишете отзив
Бележка: HTML не е преведен!