• Чаено дърво

Чаено дърво

Наличност:На склад
Цена: 12.80лв.
Количество:
Форма за бърза поръчка

Бързите поръчки важат само за България!

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

3 отзива / Напишете отзив


Гласове: 45 Рейтинг: 4.2

Масло от чаено дърво на топ цена

Нето тегло: 10 мл.

Произход

Етеричното масло от чаено дърво Bomb Cosmetics Tea Tree Essential Oil е произведено в Австралия.

Свойства

Ароматът му е силно стипчив и натрапчив, поради което действа стимулиращо, освежаващо и енергизиращо. То има добри проникващи свойства, което го прави чудесен стимулант при ароматерапевтични процедури. Не се препоръчва да се използва в концентриран вид непосредствено преди сън.

Етерично масло от чаено дърво

Bomb Cosmetics етерично масло от чаено дърво е на отлична цена за това високо качество и чистота. То се извлича чрез парна дестилация, като за суровина се ползват листата и клонките на растението. Чаеното дърво представлява малко дърво или храст с игловидни листа и безстъблени жълти/лилави цветове на върха. Негова родина е Австралия.

Съвместимост

Чаено дърво масло в чиста, концентрирана форма се комбинира отлично с етерични масла от лавандула, иланг-иланг, градински чай, розмарин, здравец и риган.

Приложение

Външно, под формата на:

Арома терапия – добавят се 1-3 капки в арома лампа или вана с вода

Директно втриване в кожата, след като се смесят 2-3 капки етерично масло с 10мл базово (по възможност масло от сладък бадем). Нанася се върху тялото или лицето и се изчаква пълното му попиване в кожата.

Като добавка към козметични продукти – шампоани. Етеричното масло от чаено дърво е на много изгодна цена и притежава свойството да регулира мастната секреция на кожата на главата, което го прави отлично средство за лечение на мазна коса и себореен дерматит.

Състав

  • Масло от листа на чаено дърво / Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil/;
  • Био Лимонен /Limonene/.

Важно:

  • Да не се нанася директно върху кожата
  • Да се избягва контакт с очите
  • Да не се поглъща
  • Да се избягва по време на бременност и кърмене. 

Кои са полезните свойства на маслото от чаено дърво?

Чаеното дърво е растение от семейство Melaleuca alternifolia. То вирее основно в Австралия и представлява малко храстовидно дърво с издължени тънки листенца и нежни клонки, които са и суровината, от която се извлича ценното масло. Добивът на маслото става чрез на парна дестилация на свежи листа и стебла.

Полезните му свойства са установени от още от мореплавателите, открили този красив континент. Те започнали да дъвчат листата на растението, използвайки ги като заместител на чая и открили, че това ги предпазва от редица типични за местния климат заболявания. Въпреки своето наименование, чаеното дърво не е чаена култура. То се използва основно под формата на масло, което, поради високата си концентрация влиза в категорията на етеричните, а не на базовите масла.

То намира огромно приложение в козметиката, арома терапията и дори в алтернативната медицина. То има ясно изразени противовирусни и антибактериални свойства и се справя с лекота с всички видове гъбични инфекции. Чистото масло от чаено дърво, което е на малко по-висока цена от маслата с ниска чистота, дължи лечебните си свойства на високото съдържание на голям брой органични компоненти с много силно изразен противовъзпалителен ефект.

Как да го използваме?

Извлеченото по екологично чист метод от листата на чаено дърво масло, може да се използва по много и различни начини. То е отлично средство за арома терапии и инхалации при вирусни инфекции на горни и долни дихателни пътища, а някои специалисти смятат, че е способно да се справи дори със стафилококови инфекции.

Под формата на арома терапия може да се влага в арома лампи, в съдове за инхалации, в ароматни свещи или като се опръска леко върху мебелите или постелките в помещенията. Добавено във вана с вода, маслото от чаено дърво действа синергично върху тялото и психиката, като успокоява, нормализира пулса и възстановява баланса на нервната система и същевременно подобрява състоянието на кожата и вътрешните органи.

Продуктът не може да се използва в концентриран вид за употреба върху големи участъци от кожа, тъй като, поради високата си концентрация може да причини изгаряне и раздразнение. При масаж или друг вид терапии, количеството на маслото от чаено дърво не бива да надвишава 5% от общата композиция, като това могат да бъдат базови масла или друг вид козметични продукти.

Регулира перфектно мастната секреция, което го прави чудесно средство за лечение на акне и себореен дерматит. Няколко капки от това чудесно масло в шампоана за коса ще повишат почистващите му качества и ще намалят драстично омазняването на косата и скалпа.

Може да се добави в продукти за почистване на лицето, особено ако кожата е проблемна и най-вече, ако страда от акне. Етеричните масла не са водоразтворими, което означава, че те не могат да се добавят в продукти, като мицеларни и термални води и тоници за почистване на лицето. Подходящ носител са базовите масла и млеката за лице, както и лосиони на спиртна основа, а също и някои кремове за дегримиране.

Етеричното масло от чаено дърво има мощно антимикотично действие, поради което, то често се използва за лечение на гъбички под ноктите. При този проблем маслото може да се ползва в концентриран вид или като добавка към специализиран медикамент.

Напишете отзив
Бележка: HTML не е преведен!