• Иланг Иланг

Иланг Иланг

Наличност:На склад
Цена: 14.70лв.
Количество:
Форма за бърза поръчка

Бързите поръчки важат само за България!

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

3 отзива / Напишете отзив


Гласове: 33 Рейтинг: 4.3

Ylang Ylang Essencial Oil - Есенциално Иланг Иланг масло

Нето тегло: 10мл.

Произход:

Bomb Cosmetics етерично масло от иланг иланг се произвежда на две места - Коморските острови и Мадагаскар.

Свойства:

Арома терапия с етеричното иланг иланг масло действа положително при психическа умора, нервни пристъпи, чувство на гняв и тревожност, депресивни състояния и ПМС. То, също така е мощен афродизиак, като действа възбуждащо и стимулиращо ерогенните зони и при двата пола. Подобрява качеството на съня, поради което се препоръчват топли вани преди лягане.

Етерично масло от иланг иланг

Натуралното етерично масло Иланг Иланг се извлича чрез водната и парна дестилация на суровината, която в случая са прясно набраните цветове на дървото. Според редица експерти, най-чисто масло се добива от жълтите цветове на растението, но също така могат да се използват и тези с розов и лилав цвят.

Дървото Cananga Odorata вирее главно в тропическите региони на Азия, където може да достигне височина от 20м. Най-големи източници на суровината са Филипините и Индонезия.

Приложение:

Нашето масло от иланг иланг може да се използва по няколко начина, като това са предимно арома терапия и масаж на тялото.

При масаж, трябва да се добави към 10мл базово масло от вечерна иглика или друго по-универсално масло, след което да се нанесе върху кожата на тялото или лицето.

При арома терапии може да се използва в арома лампа или да се добави във ваната, като допустимото количество е не повече от 3 капки.

Може да се влага в козметика, като шампоани, лосиони за тяло и кремове.

Съвместимост:

Био етерично масло от иланг иланг се комбинира много добре с маслата от роза, бергамот, жасмин и сандалово дърво, поради сходното си и допълващо се действие с техните аромати.

Състав:

Масло от цветовете на иланг иланг (Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil)

Био Линалол (Linalool)

Био Бензил алкохол (Benzyl Alcohol)

Био Бензил Бензоат (Bezyl Benzoate)

Био Евгенол (Eugenol)

Био Гераниол (Geraniol)

Био Лимонен (Limonene)

Био Изоевгенол (Isoeugenol)

Био Фарнесол (Farnesol)

Био Бензил силикат (Benzyl Salicylate)

Важно:

  • Не се препоръчва употребата на етерични масла по време на бременност и кърмене;
  • Не нанасяйте директно върху кожата. Добавяйте към базово масло или друг продукт;
  • Да не се приема през устата;
  • Да не се нанася върху очите.

Какво представлява?

Нашето отлично етерично масло от иланг иланг се добива от цветовете на екзотичното растение Cananga odorata var Genuina от семейство Anonaceae, виреещо на островите Ява, Суматра, Мадагаскар и Коморските острови. Растението представлява тропическо дърво, което може да достигне до 20м височина.

Деликатните цветове на растението са обагрени в розово-лилав и цълт цвят и излъчват силен и приятен аромат. От тях се извлича натуралното етерично масло по метода на водна или парна дестилация. Самото масло е с бледо жълт цвят, сладникав аромат и съдържание на богата гама от естери. То се използва често в козметиката и парфюмерията, както и в редица лечебни и разкрасителни процедури.

Кои са лечебните му свойства?

Продуктът е отличен афродизиак, действащ стимулиращо на либидото и при двата пола. То има силно изявен успокояващ съзнанието ефект, поради което често се използва като арома терапевтично средство за лечение на депресии, тревога, нервно напрежение, психическа умора и стрес.

Терапията с етерично масло от иланг иланг нормализира сърдечната дейност, а заедно с това дишането и пулса. Регулира успешно кръвното налягане, възстановява силите на организма след боледуване и физическо натоварване и също повлиява отлично някои смущения на храносмилателния тракт. В зависимост от начина на употреба, подобрява качеството на съня, лекува възпаления и регулира мастната секреция на кожата.

Приложение

Есенциалното масло от иланг иланг може да се използва по много и различни начини. То често се влага в инхалатори и ароматизатори, с цел да се подобри дишането, да се въздейства благоприятно на психиката и да се елиминират неприятни миризми в жилищни или обществени помещения.

Арома терапия

Етеричното иланг иланг масло намира своето огромно приложение в арома терапията. Използвано за инхалации, то подобрява преноса на кислород до клетките, с което се регулира кръвното налягане и дишането, като в същото време се премахва стреса, тревогата и умората – умствена и физическа.

Това олио е отлично средство за обогатяване на ароматната вана, с чиято помощ се повлияват добре фригидност и импотентност и в същото време се облекчават болки с различен произход, като главоболия, коремни спазми, болки в мускулите и ставите и др. Маслото действа отлично на кожата, като я хидратира и омекотява, възвръщайки нейната плътност и еластичност.

За директна употреба върху кожата

Не бива да се използва в чист вид за употреба върху големи участъци от кожа, тъй като може да причини изгаряне, зачервяване, обриви, а също главоболие, гадене и световъртеж. То може единствено да се добавя към базови масла или други козметични продукти, като дозата не бива да надвишава 5 капки на 100мл продукт.

Действа отлично на косата, като възстановява нейната структура, запазва влагата в сърцевината на косъма и стимулира растежа. Способността му да регулира мастната секреция го прави отлично средство за лечение на пърхот и себореен дерматит, поради което, то често се добавя към маски, балсами и шампоани за коса. Удачно е също, маслото от иланг иланг да се влага в лосиони и кремове за лице и тяло.

Напишете отзив
Бележка: HTML не е преведен!