• Жасмин

Жасмин

Наличност:Не е наличен
Цена: 18.70лв.
Количество:

0 отзива / Напишете отзив


Гласове: 34 Рейтинг: 4.0

ЕтеричноМасло от жасмин на супер цена

Нето тегло: 10 мл.

Свойства

Изключително чистото етерично масло от жасмин има изявени затоплящи, балансиращи и енергизиращи свойства. Използвано като арома-терапия, въздейства на психиката опиянващо, възвисяващо и дори еуфорично, което го прави отлично средство за редуциране на стреса и нервното напрежение.

Произход

Bomb CosmetiCs Essential Oil (жасминово масло), от клас "Абсолю" e произведено в Индия.

Описание

Етеричното масло от жасмин се добива чрез екстракция с разтворител, като при различните фракции – ‘’Конкрети’’ и ‘’Абсолю’’ се ползват различни разтворители, например алкохол. За суровина на маслото се използват цветовете на растението, но поради техните ниски маслодайни свойства и фактът, че цветът се събира ръчно, жасминът е една много скъпа суровина. Продуктът на Bomb Cosmetics е с чистота 5%, като към него е добавено масло от гроздови семки.

Жасминът представлява висок храст, наподобяващ лоза, който може да достигне до 10м височина. За него са характерни светлите му и деликатни листа и най-вече неговите бели ароматни цветове със звездовидна форма. Поради изключително наситения си аромат, жасминовото, заедно с розовото масло намират огромно приложение в парфюмерията, като основа на много парфюми с флорални акценти.

Приложение

Външно - да се използва за нанасяне върху кожата, само като добавка към подходящо базово масло (по възможност масло от вечерна иглика), като към 10мл базово се добавят 2-3 капки етерично масло от жасмин.

Като ароматерапия - може да се влага към водата във ваната или в арома лампи – не повече от 3 капки.

Съвместимост

Жасминовото масло е на изгодна цена и има отлична съвместимост с розово масло, както и с етерично масло от сандалово дърво и всички цитрусови есенциални масла.

Състав:

  • Масло от гроздови семки /Vitis Vinifera (Graoeseed) Oil/;
  • Масло от цветове на жасмин /Jasminum Officinaale (Flower) Oil/;
  • Био Бензил алкохол /Benzyl Alcohol/;
  • Био Евгенол /Eugenol/;
  • Био Гераниол /Geraniol/;
  • Био Бензил Бензоат /Benzyl Benzoate/;
  • Био Фарнесол / Farnesol/;
  • Био Линалол /Linalool/.

Важно:

  • Да не се нанася директно върху кожата.
  • Да се избягва контакт с очите.
  • Да не се поглъща.
  • Да се избягва по време на бременност и кърмене.

Какво представлява етеричното масло от Жасмин?

Жасминът е вечно зелен храст, който подобно на лоза може да се увива около дървета и стени на къщи. На височина това растение може да достигне до 10м, като характерни за него са тъмнозелените му листа и нежните бели цветове със звездовидна форма, от които се извлича и маслото. За родина на растението се смятат северните части на Индия и Китай, като в древността растението е използвано за лечение и ритуали с аромати, а също и като афродизиак.

Днес масло от жасмин се произвежда в редица страни, като: Италия, Франция, Мароко, Турция, Египет, Япония и Китай, от където идват и най-древните традиции в употребата на благовонни масла за лечение и разкрасяване.

Чистото етерично масло се добива изключително трудно, поради което е и едно от най-скъпите масла. То намира огромно приложение в парфюмерията, като днес влиза в състава на едни от най-престижните марки парфюми. Ползите от употребата на етерично жасминово масло са многобройни както за тялото, така и за психиката. Действа антидепресивно и успокояващо стреса и нервното напрежение.

Кога и как да го използваме?

В жасминовото масло са открити над 100 химични съединения с огромно въздействие върху някои неразположения и заболявания на тялото и психиката. То действа антисептично и спазмолитично, поради което често се използва при инхалации и лечебни вани за подпомагане на отхрачването при упорита и суха кашлица, а също и при различни вирусни и бактериални инфекции на дихателните пътища.

В ароматна вана

Като добавка в топлата ароматна вана, етеричното масло от жасмин подобрява бързо състоянието на сухата и чувствителна кожа, като я ревитализира и хидратира в дълбочина. Кожата, третирана с малки количества от маслото придобива невероятна мекота, а в някои случаи могат значително да се заличат белези и стрии. Това масло има мощни противовъзпалителни свойства, поради което се препоръчва също при мазна кожа и акне.

Топла ароматна вана, обогатена с няколко капки от него действа отлично при мускулни и ставни болки, а също и при травми по тялото. Това масло е с добро болкоуспокояващо действие, което е причина често да се използва и при менструални болки, главоболие и мигрена.

За директна употреба върху кожата

Както всички етерични масла и маслото от жасмин не бива да се нанася директно върху големи участъци от кожа, тъй като високата му летливост може да причини раздразнения и изгаряне. Освен това, маслото има силен релаксиращ ефект, което може да намали концентрацията и да причини замаяност и главоболие.

Маслото от жасмин може да се използва за възстановяване и хидратация на кожата, като се приложи под формата на масаж, при което задължително трябва да се смеси с масло-носител, което в случая е добре да бъде неутрално, каквото е бадемовото масло. Тъй като  повишава еластичността на кожата, то може да се добавя към кремове за лице и лосиони за тяло, като количеството му не бива да надвишава 5% от общото количество продукт или 5 капки на всеки 100мл.

Като афродизиак

Етерично масло от жасмин са използвали древните китайци, арабите и индийците при различни сексуални проблеми. Самият аромат на маслото действа стимулиращо на либидото, което дава възможност за различни начини на приложение – във вани, в ароматизатори или чрез директно опръскване на спалното бельо или дрехите. Масажът също е отлична идея за употребата му, при нужда от стимулиране на сексуалното желание.

Напишете отзив
Бележка: HTML не е преведен!